BLOGG LANSERING 28/11/18

Velkommen til Rett fra levra!   28/11/18

-En blogg om veien/prosessen til forestillingen MITT OPPRØR MOT OPPDRITT

KUNSTNERISK VISJON OG TEAM

Dansekunstner Maya Mi Samuelsen samarbeider med kompoinist/musiker Håkon Oftung, fotograf Eivind Hansen, billedkunstner Hanne S. Nilsen og regikonsulent Elin Danielsen om et kunstprosjekt som tematisk tar for seg oppdrettsnæring og historien til Karlsøya.

Prosjektet har produsentstøtte fra Dansearena nord ved Nanna Elisabeth Berntsen.

Prosjektet mottar støtte fra Tvibitstigen.

Vi ønsker gjennom dette kunstprosjektet å sette fokus på miljøvern og rettigheter til naturressurser og oppdrettsnæring med historikken til Karlsøy i hovedfokus. Vi ønsker i tillegg å framstille levd liv og historier fra Karlsøy på en måte de ikke har blitt fremstilt på før. Forestillingen  og bloggen tar for seg begreper som byråkrati, ressurspolitikk, tilhørighet, den ville naturen og den kultiverte kulturen. Ved bruk av aktivisme, dans, lydeffekter, tekst, billedkunst musikk, foto, film og scenografi ønsker vi å fortelle historier om en vill og frodig natur som er i ferd med å bli drastisk forandret gjennom inngrep i den. Vi ønsker å destabilisere, velte om på vedtatte vedtak og normer for å få til forandring.

Motet sitter i levra, sa man i gamle dager. Det er på tide å bli modig nok til å agere rett fra levra. Oppdrettsindustrien blir regnet som Norges nye olje. Med dette prosjektet ønsker vi å synliggjøre konsekvensene av å drive med oppdrettsnæring i åpne anlegg og hard utnytting av naturressurser. Vi ønsker å spre kunnskap om natur og kulturhistorie, og skape engasjement rundt forvaltningen av den fantastiske og ville naturen vi har her nord.

 

 

Video fra forprosjektet til MITT OPPRØR MOT OPPDRITT

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q5Qx2hQXQOg

 

Fakta om mine røtter: Dæm sir at æ har bæstemor sine føtter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *