Bloggen: Rett fra levra!

25/06/19 TAKK FOR STØTTE!

Hjertelig takk til Kulturrådet og FFUK for støtte til MITT OPPRØR MOT OPPDRITT! Hurra, dåkker e bare helt fantastisk og knallbra!

Takk til ALLE som har støtta mitt opprør og som fortsette å støtte!

Stor takk til alle kunstneran som har vært med på laget! Håkon, Hanne, Eivind og Elin æ digge dåkker og hadde ikke klart det hær uten dåkker!

Den største takken går til naturen: TAKK for at du gir mæ håp, trygghet og mening. MITT OPPRØR MOT OPPDRITT e det minste æ kan gjøre, du har jo gitt mæ alt og æ vil så gjerne at du skal fortsette å gi!

MITT OPPRØR MOT OPPDRITT e min måte å ta et ansvar (som æ mene alle med litt vett i hauet har) for de menneskeskapte endringen som e i sving (og har vært det længe) og som e i ferd med å ødelegge den ville vakre naturen våres til fordel for de rikeste rike, som bare blir rikere og rikere…

…Og sjøl kan æ ikke ordne mæ kokfesk længre, takket være min gode nabo Oppdrittsanlegget!

«DÆVEN HAN RØKKE, MÅTTE HAN SØKKE» som han pappa ville ha sagt og sunget det!

#kulturrådet #ffuk #frittord #dansearenanord #vårscenefest #tvibitstigen #fornordnorge #radart

Foto: Eivind Hansen

14/06/19 KYSTKARMA

Har vært på landing og ladding etter urpremiere av MITT OPPRØR MOT OPPDRITT. Urpremiera gikk knallbra og æ blei rørt av at det var så mange som møtte opp å støtta opprøret! TAKK, det var sterkt å ha dåkker der!Men det stoppe ikke dær, kampen mot kapitalismen fortsette! Plutselig kom æ over det hær med alge-døden, skrekkelig at all den laksen blei kvelt. Og selvfølgelig hadde ikke oppdrettsnæringa nåkka med den oppblomstringa å gjøre, eller? Æ tænke at all dritt som spyes ut i havet våres får konsekvensa, og nu skjer det: Naturen tar igjen og alge-døden e et faktum. Det e nok bare å innse at vi har jævlig dårlig kystkarma! Det eneste positive med d hær e jo alle millionan oppdretteran har tapt, YES! https://www.nrk.no/troms/havforskningsinstituttet_-_-oppdrett-kan-umulig-vaere-arsaken-til-dodsalgen-1.14567416

Foto: Johan Svanberg

10/04/19 Som far, så datter.

I dag e det 9 år sia han pappa døde, men æ føle hannes nærvær vældig sterkt for tia i arbeidet med MITT OPPRØR MOT OPPDRITT. Han e med mæ i studio hver dag.

Kjenne at æ hadde trængt han i levende livet i den hær kampen mot oppdritt.

Han hadde aldri i livet akseptert at det skulle etableres et oppdrettsanlegg rett ved siden av en av øyas største naturreservat. Han hadde klikka fullstendig i vinkel og de feige kapitalistan hadde nok stukke av fort som faen med halen mellom beinan.

Men hadde det ikke vært for de hær kunnskapslause folkan som styre og stelle med landet våres, så hadde æ jo ikke vært i gang med MITT OPPRØR MOT OPPDRITT. Det e ufattelig deilig og nødvendig for mæ å jobbe mæ gjennom det hær med kunsten, men det e tungt jobbe med nåkka som man ikke klare å leve med.

Dans: Maya Mi Samuelsen

Musikk: Tor-Gunnar Samuelsen

Fra albumet «Drown Happy», spilt inn i Sigma-studio.

Foto: Eivind Hansen


Fra forprosjektet til MITT OPPRØR MOT OPPDRITT

28/02/19 Take the Power Back! TA MAKTA TILBAKE!

Åh DævenHanDødsSteiki, det mangle hvertfall ikke motivasjon for å være i opprør for kysten!

» Et solid slag i trynet på kystfolket og en illustrasjon på hvilke interesser Nesvik kjemper for. Det er de store, kapitalsterke aktørene fiskeriministeren kjemper for, ikke alle små og store fiskevær langs kysten. «

https://www.nrk.no/ytring/ta-havet-tilbake-til-folket-1.14449280?fbclid=IwAR0Fv07o-OObaAfHe-H-QdO_oISQsY6ZsA9baYyUBqkHUlnnjg6o2WC3HAw

Foto: Eivind Hansen

Fra forprosjektet til MITT OPPRØR MOT OPPDRITT

06/02/19 HIPP HURRA FOR SAMENES NASJONALDAG OG NYTT BLOGGINNLEGG

I dag har æ feira Samefolkets dag med dans både inne og ute!

Æ har virkelig sansen for måten mange sama forvalte og sett pris på naturen, mer sånn i verden!

«Som Sverre Kjelsberg sang i ESC “joik har større kraft enn krutt”, og i denne kampen for å synliggjøre og bevare den ville naturen trenger vi krefter som er mye sterkere enn krutt nemlig kunst ” .

24/01/19 KROPPEN OG ORDET, RadiOrakel

Har vært så heldig å få være med på podcasten KROPPEN OG ORDET. Hær snakke æ blant anna om det å være politisk aktivist gjennom kunsten.

Det hær e jo ikke en rosablogg, men det e en rødblogg! Derfor passa det helt ypperlig å fære innom Blitz og RadiOrakel.

Hjertelig takk RadiOrakel for at dåkker finnes og ikke minst for at dåkker fortsatt finnes på FM! Og takk for kul og viktig podcast Ellen Jerstad og Sarah Louise Luckow!

Hær e intervjuet:

https://radiorakel.no/kroppen-og-ordet-intervju-med-maya-mi-samuelsen/?fbclid=IwAR2hTDddeDFdrtcIUrYT9dCn6qhUlapjtlW3VQA1PB4oJPobRkOfYmVKXoQ

I studio, RadiOrakel
Ellen Jerstad, Sarah Louise Luckow og Maya Mi Samuelsen

22/01/19 Wilsgård, please don`t take my land

Kunstaktivisme som overlevelsesmekanisme!

Wilsgård fiskeoppdrett har lagt sæ i midt land!

Æ har skrevet det før, æ må skrive det igjen: Karlsøya e min plass, ikke kapitalistan sin dass!

Original: Dolly Parton-Jolene
Ny tekst: Maya Mi Samuelsen

Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård
I’m begging of you please don’t take my land
Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård
Please don’t take it just because you can

You can have your choice of land
But I can never love again
Karlsøy is the only place for me
Wilsgård

Nordnorsk versjon kommer!

Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård Æ ber dæ vær så snill ikke ta mitt land Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård, Wilsgård Vær så snill, ikke ta det bare fordi du kan